fbpx

Четири основни съвета за работа от вкъщи

 

В следствие на мерките, предприети срещу разпространение на новата пандемия от коронавирус, повечето компании в България въведоха задължителна работа от разстояние или така наречения „домашен офис“.

От еднодневния си стаж на работа от вкъщи, успях да извлека следните съвети за постигане на оптимални резултати:

  1. Вирус комуникацията

Ако и вие като мен сте свикнали, вашият шеф да е на една врата разстояние и до сега комуникацията да не е била проблем, то в условията на тази ситуация, трябва да се научим да не се изолираме.

Ключът към работата от вкъщи е ясната комуникация с шефа ви – да знаете точно какво се очаква от вас.

Попитайте вашия мениджър, ако няма нищо против, всяка сутрин в  10-минутно обаждане, да начертавате задачите за деня. Може да направите видео конферентен разговор с колегите, които имате общ проект, така всички ще са по-информирани, по-мотивирани и съответно по-продуктивни.

Съгласете се, че трудно можеш да си позволоиш да се мотаеш, когато знаеш, че шефът ти очаква някакъв конкретен резултат и имаш ясно начертани срокове за това.

  1. Направете си истински офис

Ако нямате домашен офис, постарайте се да създадете пространство  за работа.

Не добрите условия, могат да повлияят негативно на вашата производителност.

Уверете се, че интернетът ви е достатъчно бърз, за да работите нормално.

Вземете си лаптопа със зарядното, с безжичната мишката, с вентилатора, с всички удобства, които могат да улеснят работата ви.  Ако нямате лаптоп, вземете си стационарния компютър, все пак говорим поне за месец.

Направете връзка със сървъра, ако ви се наложи да ползвате информация, която е налична само там, или си свалете нужното ви на вашето устройство или на флашки.

Уверете се, че имате правилните приложения. Уверете се, че всички приложения работят от дома ви. За това можете да се обърнете към вашият  IT отдел.

 

  1. Наистина „ходете“ на работа

Това, че можете да работите по пижама, не означава, че всъщност трябва да го правите. Вземете си душ, облечете се, дори си срешете косата(само който има)! Сериозно!  Това не го казвам, само заради хигиената, която е изключително важна в момента,  а за да помогнем на тялото си да влезе в образа на човек, който отива на работа( това може и да е изкривяване от  школата на Станиславски, но при мен работи).

Нагласата за деня е много важна за успеха ни.

Наложете си правила:

Не можете да пускате пералня, докато сте на работа в „офиса“ ви.

За тези от нас, които имаме деца е малко по-сложно. Пригответе бойния си арсенал от пъзели, боички, пластелин, сапунени мехурчета и всички „тихи“ игри за които се сещате  и се надявайте  да ги задържат на страна от „офиса“ ви поне до обедната  почивка.

  1. Мийте си ръцете и си стойте по домовете, за да може всичко това по-скоро да свърши и да се върнем по офисите си 🙂

Още проекти

Рекламни материали – СОСЕЗФ

Рекламни материали – СОСЕЗФ

Клиент: Изпълнителна Агенция Сертификационен одит на средствата от Европейските земеделски фондове Дейност: Изработка и доставка на рекламни материали Артикули:  Юбилеен подаръчен плакет по индивидуален дизайн, Многолистов календар по инфивидуален дизайн, USB Химикал,...

Рекламни материали – НЕК ЕАД

Рекламни материали – НЕК ЕАД

Клиент: Национална Eлектрическа Kомпания/НЕК ЕАД Дейност: Изработка и доставка на рекламни материали Артикули: Тефтер с твърди корици, Рекламна химикалка, Рекламна хартиена торба, Ключодържател флаш памет, Порцеланова чаша, Рекламен чадър, Коледна картичка по...

SSG – специални проекти

SSG – специални проекти

Клиент: SSG Дейност: Специални проекти - цялосно реновиране на боксова круша, стена с отвор за снимки, плажни торби

Заявете консултация

8 + 3 =